מקופלת

המותג מקופלת היווה השראה למוזיקאים וסופרים, מעריצים פתחו לו קבוצה בפייסבוק וכולם דנים בשאלה: מהי הדרך הטובה ביותר לאכול וליהנות ממנו...

ייחודה של מקופלת במרקמה ובצורתה הלא סטנדרטית, הנראית כקיפולי שוקולד. המרקם, שמתפורר במהלך האכילה, כשהפירורים מתרכזים בבסיס האריזה, הוביל ליצירת קונספט פרסומי, המבוסס על אמת צרכנית: מי שאוכל את מקופלת חייב לאכול את כל הפירורים שנשארו בשקית...

 על בסיס התובנה הזו עלה לשידור ב-1992 הסרט בו כיכבה הדוגמנית אורלי לוי בסיסמה "מקופלת עד הפירור האחרון". עד היום קבוצות דיון רבות עוסקות בשאלה: איך לאכול את החטיף? האם ביס אחרי ביס, או לפורר אותה באריזתה ו'להקפיץ' אותה אל תוך הפה, ויש המקפיאים את החטיף כדי ליהנות ממרקם קריר ומתפצח בפה.

סוד הייצור של מקופלת נשמר עד היום, והמתכון המיוחד של מקופלת ותהליך הייצור שלה הם סוד מסחרי. החטיף מיוצר באגף מיוחד במפעל עלית בנצרת ויכולים להיכנס אליו רק עובדים בעלי הרשאה מיוחדת.

בישראל, לא קיים חטיף בעל מאפיינים דומים למקופלת, רבים ניסו לפצח את סוד הכנתו ובאינטרנט מצויים אלפי מתכונים, המציעים דרכים להכין אותו בגרסה ביתית. חיפוש בגוגל לגבי "מתכון מקופלת" מניב 57,000 תוצאות של מתכונים ודיונים בפורומים של בישול ואפיה.

חלב
המהדורה הראשונה של מקופלת הושקה בתחילה בגרסת שוקולד חלב, אך לאורל השנים הושקו מהדורות מקופלת מיוחדות
כחול לבן
מהדורה מיוחדת שיוצרה במיוחד לחגיגות 55 שנים למדינה
60
בשנת 2008, לרגל חגיגות 60 שנה למדינת ישראל, וכחלק מאווירת הנוסטלגיה ששטפה את המדינה, הושק המהדורה מיוחדת של מקופלת ארוכה
משפחת המוצרים
מקופלת

מקופלת

הגירסה הקלאסית, העשויה מקיפולי שוקולד חלב
מקופלת
משפחת המארזים המשפחתיים של מקופלת

משפחת המארזים המשפחתיים של מקופלת

החטיף האהוב בגירסה מוקטנת ובאריזה שמספיקה לכל המשפחה
מקופלת מיני
באריזה משפחתית